lördag 12 maj 2012

Trollingtävling i Järpen .Trollingtävlingen i Kallsjön uteblev i år, och man valde att anordna en tävling i sjön Liten istället .
Fiskevårdsområdet i Järpen och Uppland har godkänt tävlingen . De vill nämligen att kanadaröding, abborre och gädda tas upp så att ädelfisken får ta mer utrymme i sjön.

I Båthamnen stod en småfrusen men förväntansfull publik . Liten är ju en populär sjö som levererat större fisk än både Storsjön och Kallsjön, enligt arrangören .
Då det har tagits två rekord i denna sjö tidigare så var man nog nyfiken på att se vilka monster som skulle vägas in efter dagens fiske .
I folkvimlet mumsade man bl,a, på Kolbullar som tillagades i strid ström av Johan och Roger . Kolbullar består av vatten, vetemjöl och torrsaltat fläsk som steks i rejält med smör i stekpanna över öppen eld . Gott, och mättande . 

På den uppbyggda scenen fanns ett digert prisbord samt några nyfikna ungar som studerade fiskefångsten som lastades upp .
- Åh kolla tänderna, fy vad läskigt . -Wow den här lever ju .
Med blandad skräck och förtjusning så studerade ungarna fångsten minst lika noga som fiskejuryn .
Nu blev det ingen jättefångst som tog hem segern, den hamnade strax under 7 kg, och bestod av en samling av fem stycken gäddor och kanadicker  ....Segrare i tävlingen blev Matthias Andersson från Järpen .

Även om båtarna var välutrustade med diverse "high tech", och man testade från 12 meters djup upp till bara en meter under ytan, så ville ingen jättefisk hugga på nåt av alla drag . Vädret var inte det bästa och vattnets temperatur är fortfarande lite för låg för att huggvilligheten skall infinna sig . Förhoppningsvis så blir denna tävling istället en återkommande satsning i Järpen .                            
Arrangören sålde sen dagens fångst på auktion .
Alla som ville fick bjuda på fisken och
överskottet från tävlingen går oavkortat till Järpens fastighetsförening .
Det föreningen jobbar mest med är att skapa ett trevligare Järpen, och det anser jag att de har lyckats bra med . Tack för ett trevlig dag ! 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar