måndag 10 juni 2013

Drömstart på 2013


 
 Sol och värme, avrundat med några dagar av regn . Sommaren kom med raketfart . Vi väntade inte längre utan for upp mot Handöl direkt . Det hängde tunga mörka moln på himlen och vinden friskade i .
Hoppas vi hinner dit innan regnskuren, tänkte jag .
Vädret brukar inte spela nån roll när man väl är på plats, för då är man ju upptagen med att fiska så man bryr sig liksom inte .
Lite förändringar i Handöl har blivit gjort under vinterhalvåret som gått .
Vindskyddet vid fiskestället har fått sig ett riktigt tak ( Läs: Tätt tak ) och en vindavvisande hörnvägg . Den låga bron över bäcken har bytts ut mot en stabilare och högre bro . Kanterna längs älven fortsätter att försvinna med vårfloden och stigen likaså, en ny stig har dock börjat trampats upp och kanske slyas det av lite buskar och grenar för bättre framfart längs den .
 Med Fjällen i ryggen och en pirrande känsla i magen så stod man åter här, och njöt av utsikten och lugnet . Fanns det nån fisk då ? ..Jodå, det tog inte länge fråns vi vevade in den första Öringen, och strax kom en Bäckröding .
När man ändå köpt fiskekort på Handölan så bör man göra ett stopp i Enafors, Vid Enafors Fjällgård finns en bra parkering, kanoter att hyra och mat att förbeställa om man är större sällskap . Här finns Enans vatten, slingrandes runt gårdsknuten, och som erbjuder fint fiske med en välskött fiskestig och lämpliga fiskeplatser längs vandringen .
Även här hittade stor Öring vårt gulfärgade Rogerdrag, Rogerdraget kan
man köpa på Fjällsport i Duved bland en uppsjö av andra fiskedrag .
Skitfiske på er, vi ses i sommar ...
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar