söndag 3 augusti 2014

Gevsjöströmmen utan ström .

Efter denna 30 gradiga värme och uteblivna nederbörd, så torkar älvarna ur och fjällsjöar verkar krympa .
Fiskarna söker sig ner till de mörkare och svalare hålorna på botten av strömmen, eller simmar helt sonika ut till djupaste delarna av sjöarna . En kväll med Magnus uppe vid Gevsjöströmmen gav fint väder, gott kaffe men utebliven fisk . Det vakade konstant precis på kanten till fallen men det bestod bara av 2 - 3 hgs Öringar, inget att anstränga sig efter . Vi fiskade med fluga, provade med Elk hair Caddies och det var fisk på hela tiden, men som sagt för små för att ta reda på, och de var varma när man höll dem för avkrokning .

Större delen av Gevsjöströmmen ligger torr och djupfåran består mest av en porlande bäck mellan stenarna .
Intressant ändå att passa på att dokumentera stora stenar soma annars ligger under vattenytan och bildar viloplatser för större fisk . Rakt ut från vindskyddet var det inte djupare än upp till knäna nu, man kunde stå där det vanligtvis vakade och simmade stora Öringar, man har ju krokat Öringar på både 2 - 3 kg inne på Gevsjönacken tidigare år . Ska man få nåt sådant denna sommar så är det nog från båt och med djuprigg :)
En syssla som man fördriva sin tid med i brist på fiske, det är att ta reda på alla fiskedrag som bara ligger där bland stenarna . Otroligt vad fiskedrag som man kan plocka ihop bara på nån timme, och med tanke på att ett fiskedrag kostar mellan 40 - 50 kr så blir det en bra slant .
Den stora trädstammen vid älvnacken är borta, likaså rödingstimmen som simmade runt utanför inloppet .
Vi fiskade lite i djuphålorna nedströms, kokade kaffe och avbröt vid midnatt .
Jag återkom dagen efter med röjsåg istället för fiskespö, kan jag inte fiska så kan jag åtminstone passa på att röja bort all sly som vuxit upp i sommar, städa kring lägereldarna och plocka ölburkar kring vindskyddet .
Nu hoppas vi på mer vatten sista veckorna innan fiskesäsongen är över för i år, och gärna lite normalare temperatur både i luften och vattnet .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar