måndag 4 augusti 2014

Lövstaströmmen ..

Bara en sån enkel sak som att sätta uppe ett sprillans nytt vindskydd kan ju få vem som helst att bli glad .
På en bra höjd, inne i granskogen står den där . Man har god sikt ut över Lövstaströmmens forsnacke, och kan med belåtenhet sitta inne i vindskyddet och sörpla på en kopp kaffe i väntan på kvällens vakande fisk .
När solen börjar sätta sig mot kvällen så får man en färgsprakande himmel, som målar in vyn över vattnet .
Vattnet ja ? Det är dessvärre lika här som på andra ställen just nu...otroligt lågt vatten och varmt .
Men strömnacken finns kvar och de tre stora stenarna vid inloppet ligger fortfarande under vatten, bakom dem står Öring och vilar i strömmen och väntar på insekterna på ytan .
Lite längre ner i Lövstaströmmen finns gått om plats att vandra torrskodd på stränderna, och bakom stora klippblock och stenar finns djupa hålor där det smäller på fisk mest hela tiden . Den här kvällen provades lite spinnfiske med Svarta Droppen-spinnare, för jag ska snart hit med ett gäng på fiskeguidning som ville fiska med haspel . Då är det bra om man varit på plats strax innan och letat fram ställena och kollat av området .

Att veva en Spinnare medströms i strömmande vatten är en utmaning, samtidigt som det är effektivt fiske, det
går undan och Öringen nappar direkt .
Det finns ett annat bra fiskedrag för de som vill testa, och det är nämligen Tasmanian Devil . Ett litet inkapslat skeddrag, liknar en liten fisk som fladdrar och simmar irrationellt när den hålls i strömmen .
I Lövsta funkar den utmärkt eftersom man har fina landtungor att gå ut på, och där kan man stå i strömfåran med draget dansande nedströms tills den fått på Öringen .

Hela strömmen håller bra bestånd av Öring, störst chans på större fångster får man på strömnacken kvällstid, eller längs med klippväggen på västra sidan där fåran är djupare och där klippväggen ger skugga för Öring .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar