söndag 6 juli 2014

plask i vattnet och surr i luften .


Det plaskar ljudligt i sommarnatten, Öringen hoppar högt och landar med magen i vattnet .
I luften surrar och svärmar en rejäl sländkläckning .
På den sakta drivande vattenytan ligger tusentals insekter och sländor, det krusar sig och bildar små ringar på vattnet, vilket i sin tur triggar Öringen och leder den rakt på enorma vak .
En vacker tid nu, samt oerhört lukrativt fiske då även stor fisk jagar i ytan . Kompisen kör med Streaking caddies och jag med ..( gissa ? ) ..gul Roger såklart .
Fin utdelning denna kväll, känns som midsommarn kom sent i år men den som väntar på nåt gott ..;)

 
Norrlands guld och prinskorv fick bli nattens förtäring, solen dalade sakta och gick över i lila/rosa medans plasken blev dovare för varje minut . Mitt ute i fåran lät det som en liten golfapplåd när en ivrig Öring flög genom luften, fortfarande frekvent viftande på stjärtfenan . Den landade med ett plask och strax var det dags för nästa vak, en större Öring kom försiktigt upp och rullade hela ryggen i ytan innan den dök . Kompisen och jag tittade på varandra och bara flinade, ibland känns ord överflödiga .

Fisket i Duvedsälven är verkligen igång nu, stor utdelning nattetid har det varit . Många fiskar även dagtid och det ger säkert bra med Öring även det . Men för våran del så styr ju jobbet och andra åtaganden så vi får snällt vänta tills avklarat arbete, intagen middag samt obligatoriskt samkväm med familj innan jakten på stora Öring tar sin början .

Vecka 30 på fredag, lördag och söndag är det Fäviken Game fair igen, en gigantisk Vildmarks och Fritids mässa . Här möts Jägare, Fiskare och all sköns fjällvandrande besökare årligen . En fest som man egentligen inte får missa . Men i år drar min Sambo söderut denna helg och jag passar då på att packa ryggan för en tre dagars fjälltur . Tanken är att få kroka den skygga men vackra Rödingen . Vi får se vad som kommer i bild och text efter den helgen . Skitfiske så länge, Bröder och Systrar .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar