torsdag 21 juni 2012

Nytt drag, och två meter från kanten .


Ånnsjön låg spegelblank, enstaka vak poppade upp här och där . Fjällen speglades i vattnet och himlen var blå . Vilken kväll !
Små svarta insekter på ytan lockade upp hoppande Öringarna . Jonny och Jag gled runt i hans båt mellan några öar, men det kändes segt att få nån att hugga på dragen . Det byttes och testades flertalet drag, det var till sist ett drag som visade sig vara gångbart . Det är för övrigt favoritdraget för Jonny, så jag lånade ett av honom .
 Det är ett Rött och kopparfärgat, 10g drag från Solvkroken .

Jag har inget namn på den, men bifogar bild här bredvid . Ute på öppet vatten hände inget, men när vi stannade några meter utanför en av öarna, så provade jag att kasta in mot kanten . Draget landade två meter från kanten, och det klev på en mindre men nog så stridig Öring . Det var allt som blev för denna dag på sjön . Jag tackade Jonny för denna gång, och vi var överens om att testa snart igen, bara vattnet har sjunkit lite mer och blivit varmare . Man kan alltid njuta av den magiska utsikten när man sitter i båten, omgiven av snöklädda fjälltoppar . Men jag ville ha fisk .

 På väg hem så svängde jag av vid Staa-bron för att testa Jonnys drag på ett ställe i Duvedsälven . Det visade sig funka även där .
Några kast på favoritstället och en mindre, samt en fetare Öring fick följa med hem . Nöjd över älvens säkra fiske så vände jag hemåt .
Även i älven så tog Öringarna två meter ut från kanten .
Antar att de fortfarande kommer åt rejält med mat i kanterna, kring strandvegetationen bland buskar och gräs . Kolla in magen !!
Imorgon är det Midsommar och jag vill passa på att önska er en riktig trevlig Midsommar med en rejäl portion Skitfiske  :)


2 kommentarer: