måndag 23 april 2012

Njarka och nya vatten.Idag sprang jag på Maud, som driver Njarka Sameläger, när jag sopsorterade vid Duveds miljöstation .
Det är märkligt vad många intressanta möten det kan bli just där .
Kostar man bara på sig att hälsa och tar sig tid för lite allmänt prat, så har man lärt känna nya bekantskaper och plötsligt öppnas dörrar till nya möjligheter i sommar .
Och att få tillgång till nya fiskevatten är alltid intressant för mig, känns som om jag bara har testat en bråkdel av Jämtlands alla vatten och sevärdheter ännu .

Hon berättade om sin verksamhet, vad som sker och står till buds på denna vackra plats sommartid .
Samelägret som ligger otroligt vackert på en udde vid Häggsjön i Åre kommun, erbjuder dig att få ta del av Samiskt liv och kultur, testa lassokastning samt bakning av glödkakor mm. Renar strövar fritt och hela platsen är mycket fridfull . Hit kommer många turister, gammal som ung för att få ta del av Samelivet. Maud berättade att de har byggt nya Kåtor ute på udden i år som ska vara för övernattning till besökande, a`500 kr/natt med tillgång till fantastiskt fiske i Häggsjön . Intill Samelägret finns även andra stugor att hyra vid Häggsjöns strand .

De har även andra stugor längre uppe i Skäckerfjällen som kan bokas av fisketurister och fjällvandrare .
Vid Knivtjärn (Naipeluoppele), längs stigen mot Mansjön finns en mindre stuga med fyra bäddar, kök och kamin som drivs av gasol . Fiskekort kan köpas .
I norra Skäckerfjällen på gränsen till Norge ligger en stuga vid älven Gaunan . Större stuga med fyra bäddar och vedspis . Båt finns och fiskekort kan köpas .
Dess stugor kostar 250 kr/person och natt att hyra .
Njarka är öppet 1:a Juli - 15 augusti, men det går även att ringa 0647-25042 eller maila på info@njarka.com för att boka besök eller guidningar på övriga tider.
Läs om Njarka på deras hemsida, www.njarka.comStugorna och fisket i Skäckerfjällen måste jag testa i sommar, och jag kommer återkomma längre fram med inlägg och bilder från nån av dessa övernattningar och fiskeäventyr .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar