måndag 6 augusti 2012

Staa-bron och långnatt


Jag och en kamrat från Östersund, provade lyckan i Duvedsälven igår .
Ett populärt parti som vi valde, är mellan Staa-bron och golfbanan...många större Öringar har slutat sitt simmande i en håv längs den sträckan  ..vattennivån har nu sjunkit så pass att den blottlagt de flesta strömpartier mellan stenar och hällar ..där rejäla Öringar står bakom stenbumlingar i bakvattnet och plaskar ljudligt när de hugger efter nån förbipasserande fluga på ytan ..Vi provade med lila-rogerdrag och kastade uppströms och lät strömmen pressa ned draget mot botten av älvfåran, samtidigt som vi vevade snabbt och ryckvis ...Resultatet blev flertalet avkrokade små Öringar som kom farande som raketer efter draget ..men även två större Öringar som vi kunde behålla .
De låg på den magiska viktklassen kring 0.8 - 0.9 kg , och där ligger även nivån på de inlämnade Öringarna i Öringsjakten här i Duvedsälven . Några dagar kvar på den tävlingen, kom ihåg att ni måste kunna visa upp fiskekort samt fisk på butiken ( Fjällsport ) om du ska lämna in tävlingsbidrag .

När vi kom hem till gården vid 01-tiden på natten, så blev vi inviterade på en grillkväll av sällan skådat slag . Vi överlämnade Öringarna till Remy i utbyte för andra läckerbitar . Remy och hans två Kockar grillade Entrecote över öppen eld, kastade flingsalt och färskriven Chili över köttet och hällde oavbrutet upp mer rödvin i våra glas . Grillkvällen höll i sig fram emot 5-tiden på morgonen, och avslutades med ett rejält varmt bastubad . Lagomt mör i kroppen, och lite glad i hatten så somnade jag senare som en stock . Nu har man två dagar kvar på semestern ...blir nog lite mer fiske innan jag ska till Östersund och jobba, måste ju hinna få till ett rejält tävlingsbidrag, eller kan man låta någon vinna på en Öring under kilot :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar