söndag 22 juli 2012

Det enklaste kan vara det godaste .


Då jag inte är utbildad i köket annat än på eget bevåg, så håller min matlagning enkel stil .
Idag bjöd jag mig själv på dagens Öring, då sambon vägrar fisk och nöjer sig med sina kolbullar .
En Öring på 5 hg, inlindad i ett foliepaket med smör, salt och citronpeppar samt ett knippe dill .
Foliepaketet läggs in i ugnen på 200 C i 30 min . (Mät fisken över ryggen för att se hur länge).
Kokad potatis mosas sönder med lite grädde, vitpeppar och en klick smör, så har ni en delikat egen komponerad potatismos, eller "Perstampa" som man säger här uppe Jämtland .
Efter 30 min så tas paketet ut ur ugnen och öppnas, köttet släpper lätt från benen och doftar gott .
Smält smör och häll det över fisken, samt garnera med en äggula i moset . Strö lite dill på det hela .
Och voila ! Grävmaskinist-middag a`la Åke :)

1 kommentar: