onsdag 31 maj 2017

Hög vattennivå, regn och snöfall blandat med solsken .


Hmm.. ett högst märkligt sommarväder gör sin entre`. För någon dag sedan så klippte jag gräsmattor runt om på byn, solen sken och värmen var påtaglig . Man tänkte att äntligen hade sommaren satt igång med grönskande gräsmattor, björkar som slår ut och fåglar som kvittrar .
Glädjen att åter få komma igång med efterlängtat sommarfiske fick sig en knäpp på näsan idag .
Starka vindar som blåste iväg det mesta av matrielen på arbetsplatsen, mixades med snöblandat regn som så småningom blev hagelbyar . Imorgon är det ju 1:a Juni !? Galet ..

Vattennivån är nu rejält hög i de flesta vattendragen och strandkanten flyttas upp in i skogen .
Att försöka fiska nu utan att få draget uppspolat bland träden längre nerströms är ofrånkomligt .
Bättre tidsfördriv är då att passa på att rensa lägerplatser från skräp, och annat som blivit kvar .
Sly skall röjas ner för att förbättra framkomligheten och öka trivseln för våra gäster .
Ved kapas och klyvs vid Fisketillsynerna, samt travas upp i fina högar vid Vindskydd och lägereldar .
Parkeringen vid Gevsjöströmmen har fått en rejäl ansiktslyftning under förra säsongen och har hållit ihop bra under vintern . Nu får bilar plats och man kan t.o.m vända utan att köra fast :)
Många nya skyltar med information om Fiskegästens skyldighet att inneha fiskebevis, har satts upp tillsammans med information om att hålla rent i naturen från skräp .
Förhoppningen om ett bättre och enklare betalsätt för att komma åt Fiskekorten inom ÅFSFs områden har sett en strimma ljus på himlen, men det blir nog inte aktuellt från nästa år .
Tanken är att frångå mobilversionen där man måste starta ett program samt öppna ett konto för att handla, och istället skaffa en enklare SMSfunktion för denna typ av köp .
Jag återkommer i detta när jag vet mer .
Men än så länge kan vi bara vänta in bättre sommarväder och hoppas på värmen ska ta fart .
Jag kan ju passa på att dela med mig av resultatet av en bra pimpeldag på en av våra Fjällsjöar ..:)5 kommentarer:

 1. Så länge det finns pengar så skall men kunna köpa fiskekort där fiske bedrivs, man skall inte tvingas att använda mobil till att köpa .
  Staffan

  SvaraRadera
 2. sant Staffan ..håller med dig fullt ut ...dock har några klåfingriga individer brutit upp fiskekortsautomaterna senaste säsongerna, samt i ett fall även vält omkull dessa för att tömma dem på pengar ..skadegörelsen och förlusten av pengar resulterar i färre automater från ÅFSF och servicen drabbar tredje part i detta fall . Naturligtvis finns fiskekort även att inhandla hos vissa återförsäljare fortfarande . mvh Åke

  SvaraRadera
 3. ..sen kan det kanske vara svårt att förvänta sig en man på en stol ute i fjällvärlden med en bunt fiskekort till salu bakom varje fjälltopp . :) mvh Åke

  SvaraRadera
 4. Hej. Jag undrar var man kan köpa fiskekort till Gevsjöströmmen
  MVH// Hans-Åke

  SvaraRadera
 5. Hej Hans-Åke. I byn Duved finns en välsorterad fiskesportbutik, de öppnar 0930 på dagarna. Där kan du köpa fiskekort, likaså går det att följa instruktionerna på tavlan vid Gevsjöströmmens bilparkering, ladda ner appen i mobilen och betala via den . Lycka till ��

  SvaraRadera