tisdag 17 maj 2016

Mer vatten, mindre snö och tid för sinnesro .


Man funderar och tänker och spekulerar nere vid vattnet, mer än man fiskar, de första dagarna i början av sommaren . 
På fjällen ligger strimmor av snö kvar och nere i dalen börjar gräset grönska . Renarna börjar komma ner på låglandet från fjället, i sitt sökande efter frodigare mat . Inne i byn ses mest ortsbor som skyndar med sina göromål och vårbestyr på tomterna, turisterna lyser med sin frånvaro än så länge .
Fåglar flyger kvittrande mellan sina bon och de masktäta jordytorna ute på fältet . Allting tar fart och sommaren startar .
Arbetslivet rullar på under dagarna, men bjuder på lediga kvällar med tid för sinnesro, och kanske en enkel korvgrillning över öppen eld, några kast med favoritdraget och en stilla stund med pipan medans man ser ut över fjällvärlden . En timme kanske, om man inte hinner mer, men ändå en paus i vardagsveckan .

Vintern har varit lång och kroppen behöver laddas upp med energi . D-vitamin från solen i all ära men en stund av tystnad där bara naturen står för bakgrundsmusiken är ren njutning. Att sitta vid en älv och höra krafterna forsa förbi i vattenmassorna och njuta av eldens sprakande i de torra kvistarna är en av de bästa laddningarna för mig så här års . Verkar som Offe delar mina prioriteringar även i år,  han sitter djupt försjunken i sina tankar medans han puffar på sin pipa och ser ut över älven.

Några bilder över Ottfjället och Lunndörrspasset skvallrar om att det ännu finns mycket snö kvar i fjällvärlden . De flesta fjällsjöar är nu isfria sånär som på några mindre fjälltjärnar som släpper lite senare . 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar